tisdag 9 februari 2010

En dag närmare hemkomst

Tog nytt prov vid sjutiden idag på morgonen men när läkaren var här halv nio så hade de inte fått något svar. Fick lite tydligare besked om vad som gäller för att jag ska få åka hem och hur det ska se ut när jag kommer hem. Värdet på de vita blodkropparna ska vara 0,5för att jag ska kunna sluta med antibiotikan intravenöst och gå över på tabletter sedan ska jag äta tabletter tills värdet är uppe på 1,5. Läkaren på onkologen hade sagt att han trodde att jag kanske kunde åka hem på onsdag så jag frågade hur känslig jag är den närmsta tiden eller om jag kanske kunde jobba till helgen:) det kunde jag inte. Jag ska inte gå på café eller i stora affärer, jag ska inte ha massa folk hemma men jag får träffa några i taget.

Sedan berättade hon lite mer om vad hon sett på röntgenbilderna, det syntes inget i buk och bröstkorg och den ena svullnaden i armhåla som syntes är svår att säga vad det är. Det kan vara en inflamation, levrat blod eller cancer det visar sig när de opererar.

När det är dags för fm dosen har de fått svar på proverna och värdet hade stigit till 0,23 så det är ju en bit på väg.M är fortfarande förkyld så han kunde inte komma med mitt lilla hjärta men som tur är har vi många underbara vänner och en av dom kunde följa med lillkillen hit. Jag blir så glad av hans närvaro att allt annat blir som bort blåst. Tjejen som var med hade en annan vän här på sjukhuset så hon passade på att träffa henne oxå. Tyvärr går tiden alldeles för fort när jag inte är själv, vill ju bara ha kvar honom här men det är ju inte så roligt för honom.

Det bev någon miss här idag så em dosen blev två timmar sen men jag tycker det är ganska bra för då får jag nästa doser vid 24 och 06 istället för 22 och 04. Idag har jag börjat tappa håret så det blir ju spännande att se hur det är i morgon.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas innerligt att värdena är bättre så du får komma hem imorgon. Hojta till om du behöver hjälp med något! Stor kram!!

Anonym sa...

Oj, glömde... Inlägget ovan är från Tina. Passar väl på att skicka en kram till.

Ankan sa...

Hoppas att dom stiger värdena för dej så du får komma hem snart,,så stråna faller redan,,,känns de ok eller?
jag grät en tår idag över mitt håravfall som komma ska...
Din mössa är ju här, den kankse behövs nu då...
Massa kramar & så gott att unge Herr M kunde vara hos dej en stund idag, dom ger energi dom små liven!

gladmymlan sa...

då håller jag tummar o tår att det bara är lite levrat blod i armhålan och att ditt värde tar en raketfart rakt upp nu, så du får komma hem till din lille son!!

kram kram!

mia sa...

du är fin vännen/Mia